Schiermonnikoog 2017

Vanochtend vertrokken de leerlingen van groep 8 stipt om 8.30 uur op de fiets naar Schiermonnikoog. De weersvooruitzichten waren super, dus extra smeren en extra drinken.
Volledig bepakt en bezakt vertrokken de leerlingen onder begeleiding van juf Catrien, juf Greta, en de vader van Jasmine en de vader van Evelien richting de boot op Lauwersoog.

Om 11.10 uur stond de groep klaar voor de overtocht naar Schiermonnikoog.
De reis verliep prima. Op het eiland kon direct worden begonnen met het verplaatsen van de enorme partij boodschappen. Gelukkig maakten vele handen ligt werk.De eerste klus op het eiland bestond uit het opmaken van de bedden en het inrichten van de kamer…

De eerste avond staat de Hollandse pot op het menu: aardappelschijfjes, spercieboontjes, sla, gehaktbal en als toetje yoghurt en vla.

Vanavond gaat de groep op de fiets naar de Westerslag voor een strandwandeling. Waarschijnlijk komt de groep laat terug en gaat men vroeg het bed in maar helemaal zeker weten we dat niet...

Bovenstaande foto's zijn gisteravond gemaakt op de Westerslag.

Dag 2 20 juni 2017
Na het ontbijt zijn de slaapzalen weer netjes gemaakt. iedereen heeft heerlijk geslapen. Bij de jongens waren er nogal wat slaapwandelaars midden in de nacht actief.
Vandaag staat de bunkertocht op het programma.
Vandaag heeft de groep een excursie op het wad gehad. Allerlei dieren werden gevangen en de kinderen hebben geleerd hoe ze een krab vast kunnen pakken zonder dat zij zelf gepakt worden door het dier.
Na de excursie stonken ze een uur in de wind...Gauw naar de Berkenplas om af te spoelen.
Het nachtspel was gisteravond best spannend voor de beide teams. Vanavond staat de bonte avond op het programma.
Morgen verwachten we de groep rond 16.30 - 17.00 uur terug op school. Koffie staat klaar voor de ouders en voor de leerlingen is er Ranja.

Wakker worden allemaal. Tijd om op te staan op te ruimen en naar huis te gaan.

Wachten op de patatjes.

En toen op de fiets naar Winsum. Het was een spannende tocht. Er was slecht weer op komst, onweer met harde windstoten.
De groep kwam Winsum ingereden toen het noodweer losbarstte. Gelukkig konden de leerlingen en de begeleiders schuilen bij Stoffel Winters in de winkel. Helaas hebben we daar geen foto's van. Op de website staan in het fotoalbum nog foto's van de aankomst op school. Iedereen heeft een super week gehad. Namens de kinderen willen we de begeleiders en de leerkrachten bedanken voor hun begeleiding. Het was helemaal TOP.